Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Inte min favoritpanering men helt klart den snabbaste och ger underbart krispiga små Nuggets-liknande medaljonger med minimal ansträngning. Serveras med en ljuvligt söt och somrig variant på tsatsiki med tips från syrran.

Du behöver:

Medaljonger

  • Kycklingfärs
  • panering (polenta, hirsmanna, krossade cornflakes, allergivänligt ströbröd, boveteflingor etc)
  • salt, peppar, valfria kryddor
  • olja för stekning

Tsatsiki

  • 2dl falsk majonnäs, förslagsvis McSara-dip enligt recept HÄR
  • 1 grovt rivet, urkramat, rött äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Krydda upp färsen
  2. Lägg ca 1 msk av färsen direkt i ströbrödet, platta till o vänd runt i ströbröd
  3. Stek i oljad panna på medelhög temperatur tills gyllenbrun, krispig och genomtillagad
  4. Blanda bara samman ingredienserna till tsatsikin och servera, går att förbereda i förväg men kan även göras precis innan servering