![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/12/0CF76356-6C68-4761-80A4-FC03DA358BE9.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/12/0CF76356-6C68-4761-80A4-FC03DA358BE9.jpeg?fit=676%2C475&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Inte min favoritpanering men helt klart den snabbaste och ger underbart krispiga små Nuggets-liknande medaljonger med minimal ansträngning. Serveras med en ljuvligt söt och somrig variant på tsatsiki med tips från syrran.
Du behöver:
Medaljonger
- Kycklingfärs
- panering (polenta, hirsmanna, krossade cornflakes, allergivänligt ströbröd, boveteflingor etc)
- salt, peppar, valfria kryddor
- olja för stekning
Tsatsiki
- 2dl falsk majonnäs, förslagsvis McSara-dip enligt recept HÄR
- 1 grovt rivet, urkramat, rött äpple
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Krydda upp färsen
- Lägg ca 1 msk av färsen direkt i ströbrödet, platta till o vänd runt i ströbröd
- Stek i oljad panna på medelhög temperatur tills gyllenbrun, krispig och genomtillagad
- Blanda bara samman ingredienserna till tsatsikin och servera, går att förbereda i förväg men kan även göras precis innan servering
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/12/96DE1FA9-47C9-4202-99E3-730D159D59A0.jpeg?fit=676%2C654&ssl=1)