Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Se till att alltid ha lite smuldeg i frysen eller gör i ordning fort. Minimalt med jobb och går väldigt snabbt att förbereda. Inga former, inget kavlande eller pillande. Servera sen på tallrik eller kanske t.o.m i glas/muggar. Perfekt att ta med smuldegen färdiggräddad på picknick och göra fruktdelen i panna över öppen eld.

Du behöver:

1 sats smuldeg , receptet finns på bloggen på annan plats men jag klistrar in det åt dig här:

  • 3dl mjöl (ex. 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl klibbrismjöl/majsstärkelse)
  • 100g margarin
  • 0,5dl socker
  • 1msk sirap
  • ev. 4-6msk boveteflingor, kokosflingor eller hemmagjord glutenfri granola

Frukt eller bär av valfri sort / blandning (fungerar att göra med allt ifrån äpplen till plommon, ananas, blåbär, hallon, jordgubbar, mango och t.o.m apelsin men variera tillagningstiden utifrån typ)

Karamellisering enligt recept HÄR

Eventuellt tillbehör med glass, vaniljsås eller annars använder du bara den ljuvliga sirapen som du får ifrån karamelliseringen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda samman alla torra ingredienser till smuldegen
  3. Tillsätt margarin och sirap och nyp ihop till smuldeg
  4. Kyl ner (ex. lägg i frysen en snabbis) -eller ha som jag nästan alltid färdig smuldeg klar i frysen
  5. Grädda smuldegen utspridd på bakplåtsklädd ugnsplåt ca. 5-8 minuter (ha koll så du inte bränner)
  6. Ta ut och låt svalna
  7. Följs recept för karamellisering av frukt
  8. Servera frukten toppad med smuldegen och frukt/bär-sirapen ur pannan, glass/grädde/vaniljsås av vegansk variant är valfritt.