Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Även fri från majs och ris bl.a. självklart nötfritt. Veganskt.
Brownie-cookies med smak av kanel, eller snickerdoodle som dessa brukar kallas. En krispig yta och ett lätt segt inre.
12 cookies
Du behöver:
- 100 g mjölkfritt margarin, jag bakar nästan uteslutande på Floras bredbara
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker (obs. Kolla innehåll, finns med och utan potatis, vi tål inte potatis och väljer därför den utan)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl bovetemjöl (eller så kan bu byta mot annan mjölblandning, ex. 1,5 dl rismjöl och 1 dl klibbrismjöl men då kan du skippa den lilla mängden vätska)
- 1 tsk vatten eller kokosmjölk
Garnering
- 1/2 dl socker
- 2 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rör samman margarin, socker, farinsocker o vaniljsocker till en len o slät massa
- Tillsätt bakpulver och mjöl och arbeta till en lätt smulande deg
- Använd den lilla mängden vätska för att få till en lättarbetad deg
- Dela degen i 12 bitar och rulla bitarna till bollar
- Rulla bollarna i socker/kanel-blandning och lägg 6 i taget på ugnsplåt
- Platta till, så att dom blir enbart någon cm höga
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
- Ta ut och låt svalna på plåten