Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Även fri från majs och ris bl.a. självklart nötfritt. Veganskt.

Brownie-cookies med smak av kanel, eller snickerdoodle som dessa brukar kallas. En krispig yta och ett lätt segt inre.

12 cookies

Du behöver:

  • 100 g mjölkfritt margarin, jag bakar nästan uteslutande på Floras bredbara
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker (obs. Kolla innehåll, finns med och utan potatis, vi tål inte potatis och väljer därför den utan)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl bovetemjöl (eller så kan bu byta mot annan mjölblandning, ex. 1,5 dl rismjöl och 1 dl klibbrismjöl men då kan du skippa den lilla mängden vätska)
  • 1 tsk vatten eller kokosmjölk

Garnering

  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör samman margarin, socker, farinsocker o vaniljsocker till en len o slät massa
  3. Tillsätt bakpulver och mjöl och arbeta till en lätt smulande deg
  4. Använd den lilla mängden vätska för att få till en lättarbetad deg
  5. Dela degen i 12 bitar och rulla bitarna till bollar
  6. Rulla bollarna i socker/kanel-blandning och lägg 6 i taget på ugnsplåt
  7. Platta till, så att dom blir enbart någon cm höga
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
  9. Ta ut och låt svalna på plåten