Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Grundreceptet här är både vegetariskt och veganskt. Man kan förstås blanda i lite kyckling/kalkon (gärna redan tillagade bara hackade) eller kanske t.o.m alldeles möra/redan kokade grytbitar. Rätten smakar utmärkt som den är också, en oerhört god vegetarisk rätt. En av mina favoriter från tiden när jag faktiskt var vegetarian. Servera med ris och gärna en imitation av den indiska yoghurtsåsen Raita.

4 personer

Du behöver:

  • 1 sötpotatis
  • 200g förkokta kikärtor (kom ihåg att kikärtor är en baljväxt/sojasläkting, du kan säkert byta ut mot ex. tärnade morötter eller potatis om ni tål men öka på koktiden då)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1msk tomatpuré (går att utesluta)
  • 2dl kokosmjölk
  • 2dl buljong eller salt och vatten
  • 1 rågad tsk currypulver eller mer -mängden beror lite på önskad styrka på rätten men också på vilket curry du använder (obs. se innehållet!)
  • 1 rejäl näve koriander (går att utesluta eller byta mot persilja men jag bara ÄLSKAR koriander här)
  • 1/2 röd chili
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Skala och riv sötpotatisen grovt
  2. Finhacka löken
  3. Blanda samman sötpotatis, lök, pressad vitlök och lite olja i en gryta och fräs upp
  4. Tillsätt kikärtor, buljong, kokosmjölk, tomatpuré och curry
  5. Låt koka upp och sedan puttra tills potatisen mjuknar -tar kanske 15minuter
  6. Under dom sista minutrarna kan du tillsätta finhackad chili och nästan all koriander (finhackad)
  7. Klart.
  8. Servera med lite färsk hackad koriander och som sagt med ris, gärna Raita eller kanske en vitlökssås och något ljus stekpannebröd (ex. naan-bröd)