Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

På önskemål lägger jag upp det här receptet. Det är egentligen receptet för enkelt långpannebröd men instruktion på hur du gör det som korvbröd/hamburgarebröd. Det var visst lika uppskattat bara som bröd till macka också.

  1. Använd recept för långpannebröd enligt recept HÄR
  2. Använd mjölblandning 4dl majsmjöl, 3 dl rismjöl, 1 dl klibbrismjöl och 3 dl majsstärkelse
  3. Strunta i kryddning, förutom salt förstås
  4. Använd gärna rivna morötter eller riven zucchini (urkramad) i smeten
  5. När du blandat färdigt smeten, fyll i spritspåse utan tyll (eller i plastpåse) och klipp av ett hörn
  6. Spritsa ut önskade former på bakplåtspapper
  7. Låt jäsa 1,5h täckt med plastfolie och bakduk
  8. Ringla över olja, toppa eventuellt med sesamfrön (om du vill försäkra dig om att dom fastnar kan du även försiktigt pensla brödet med gelatin/vatten-blandning (lös upp 1 tsk pulvergelatin i 3 msk varmt vatten och pensla)
  9. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter
  10. Låt svalna
  11. KLART