![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/04/751FB53B-B4F8-49C1-A1BC-72E174C72962.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/04/751FB53B-B4F8-49C1-A1BC-72E174C72962.jpeg?fit=676%2C844&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, nötter, majs och ris bl.a. Vegansk!
Underbara brownies med krispig yta och lätt segt inre.
12 cookies
Du behöver:
- 100 g mjölkfritt margarin, jag bakar nästan uteslutande på Floras bredbara
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker (obs. Kontrollera innehållet, finns med bl.a potatis och det tål inte vi och väljer därför utan)
- 1/2-1 krm salt (jag tycker att choklad o salt är en så himla fin kombo)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl kakaopulver
- 2,5 dl bovetemjöl (eller annan mjölblandning -ex 1,5 dl rismjöl och 1 dl klibbrismjöl men minska då vätskan till 2 tsk)
- 1 msk kokosmjölk
Garnering
- 0,5-1 dl florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda samman margarin, socker, farinsocker och vaniljsocker till en jämn smet
- Tillsätt även kokosmjölken och blanda ut jämt
- Sikta i alla torra ingredienser (kakao, bakpulver, salt och mjöl) och rör till en jämn och lättarbetad deg
- Dela degen i 12 delar och rulla bollar
- Rulla bollarna i florsocker och lägg 6 i taget på bakplåtspappersklädd plåt, platta till så att dom blir max 1 cm tjocka
- Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter
- Låt svalna på plåten
Tips! Du kan även hacka i ca 50-75g choklad i degen
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/05/7CA5A968-A9DA-47A2-88B6-9591DAC55D5D.jpeg?fit=676%2C845&ssl=1)