Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Ja så var det dom där populära squid game kakorna då. Godis skulle jag hellre kalla det. Här får du nu också en lite julig twist när kakan smaksatts med saffran. Det finns mängder av recept på nätet men alla är egentligen samma sak men med något varierande proportioner: socker + bikarbonat, inget annat -förutom saffran här. Det här är ett sånt där recept som jag egentligen bara vill kalla för ”mest på skoj”, en lite rolig grej värd att testa.

1 kaka

Du behöver:

  • 3 msk strösocker
  • 2 krm bikarbonat
  • valfritt med smaksättning, bara en knivsudd mald saffran exempelvis

Gör så här:

  1. Läs alla instruktioner så att du kan förbereda. Man måste nämligen vara lite snabb när sockret väl smält. (Lägger upp ett litet videoklipp också).
  2. Smält socker i liten kastrull på medelhög temperatur. Var riktigt försiktig för smält socker är RIKTIGT hett.
  3. När sockret smält helt, ta av från plattan.
  4. Tillsätt bikarbonat och rör om, det smälta sockret kommer att byta färg och fyllas med luftbubblor.
  5. Häll sockermassan på bakplåtspappersklädd värmetålig platt yta, räkna till 10 (så att ytan svalnar en aning) och använd sedan botten på något slätt och värmetåligt (ex kastrullbotten, botten på en matlåda av glas eller metall) och platta till kakan försiktigt så att den brer ut sig lite mer.
  6. Tryck sedan genast ut formen enligt valfritt kakmått. Låt svalna.
  7. Färdigt.