stekt korvbröd

Campingstyle på korvbröd när ugn fattas.

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Degen:

50g jäst 

3-4dl vätska

6dl mjöl (exempelvis 2dl rismjöl, 2dl majsmjöl, 2dl majsstärkelse)

2msk fiberhusk

2tsk xanthangummi (om det redan inte fanns i mjölblandningen)

1tsk salt

50g jäst 

3-4dl vätska (ca 37grader)

3msk mjölkfritt margarin/olja

Gör så här:

Blanda mjöl med fiberhusk,  xanthangummi och salt i en bunke. Rör i en annan bunke samman jäst och vätskan. Tillsätt vätskan till mjölblandningen och rör samman, när degen börjar bli klar tillsätt olja/margarin. Arbeta degen med maskin eller slev några minuter. Den kommer att förbli mycket kladdig, alltid hellre för kladdig än för torr. Mjöl kan man arbeta in senare, inte vätska. Låt jäsa 30minuter. Forma korvbröd. Låt eventuellt jäsa på nytt (inget måste). Stek på medelhög värme på bägge sidor eller grädda i ugn. Låt svalna under bakduk. Skär upp.