Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En av mina favoriter på julbordet. Så enkelt att göra allergianpassat dessutom ?

Du behöver:

fisken

  • 400 g strömmingsfileer
  • Ströbröd (oändliga variationsmöjligheter, ta exempelvis av majs, ris eller bovete -här är OLDA’s märke perfekt ?) -ca 1 dl
  • 1/2 Tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad dill (valfritt)

lagen

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1/2 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 liten rödlök
  • 1 morot (valfritt)
  • olja för stekning (inte margarin)

Gör så här:

  1. Börja med att koka upp lagen. Blanda alla ingredienser förutom lök och morot och koka upp
  2. Skala Lök o morot och skiva tunt, lägg i en värmetålig skål/i ett fat
  3. Häll över lagen och låt svalna
  4. Gör nu fisken.
  5. Klipp först bort ryggfenorna från filéerna, men lämna skinnet och bry dig inte om dom tunna benen
  6. Blanda ihop ströbröd, salt, dill och peppar och vänd filéerna i blandningen
  7. Hetta upp olja i panna och stek filéerna ca 2 minuter/sida, skinnsidan först, tills ströbrödet blir krispigt och lätt gyllenbrunt
  8. Lägg filéerna direkt från pannan i lagen och katt kallna
  9. Förvara gärna i kylen några timmar eller någon dag innan servering
  10. Servera kalla, på knäckemacka eller till exempelvis varm potatismos, ärtor och falsk majonnäs