Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Enkla kakor gjorda på en snabbt iordningställd smet som spritsas eller skedas ut och ändå stora variationsmöjligheter i utseende med hjälp av färger och strössel bl.a. Kakorna går att göra utan färger och utan strössel men med framförallt färger kan man få fram så mycket mer festkänsla
Du behöver:
- 150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
- 1 dl socker
- 1dl valfri vätska (jag väljer kokosmjölk)
- 4dl mjölblandning (ex. 1,5dl majsmjöl, 1dl klibbrismjöl/rismjöl och 1,5dl majsstärkelse)
- 1/2 tsk xanthangummi (obs. ha koll på ursprunget, kan utvinnas av soja, vete och majs -vi använder ur majs)
- 2 tsk bakpulver
- 2tsk vaniljsocker
- valfritt strössel för topping (kontrollera innehåll)
- valfritt med karamellfärg
Gör så här:
- Blanda samman margarin och socker först
- Rör sedan i vätskan
- Blanda torra ingredienser för sig
- Tillsätt torra ingredienser till dom våta
- Dela nu eventuellt upp smeten i flera delar och färglägg med karamefärg
- Blanda som hastigast samman smeten i gemensam bunke igen, rör inte ihop för mycket
- Fyll smeten i sprits utan tyll och spritsa ut alternativt klicka ut med hjälp av sked på bakplåtspappersklädd plåt (1 msk/kaka), lämna mellanrum mellan kakorna
- Platta till kakorna aningens så att dom blir jämna
- Strö på strössel -eller låt bli
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca. 10-15 minuter