Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Stuvade makaroner av en krämig variant med ljuvlig smak.
2-3 portioner
Du behöver:
- 3 dl vatten
- 1 dl kokosmjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger (neutraliserar bort kokossmaken)
- 1 tsk sötning (gärna lönnsirap eller honung)
- 1/2 tsk salt (ev. mer om så önskas)
- 2 dl makaroner av glutenfri sort (obs. Se innehållet)
- redning i form av 2 tsk klibbrismjöl och 4 msk vatten
- 1-2 msk mjölkfritt margarin (går att utesluta)
- Muskotnöt (valfritt men jag ÄLSKAR det till)
- svart eller vitpeppar att krydda med (åtminstone någon nypa av vardera)
Gör så här:
- Blanda samman vatten, kokosmjölk, vinäger, sötning och salt.
- Koka upp.
- Sänk värmen och tillsätt makaronerna
- Låt koka färdiga under gles omrörning och under låg temperatur
- Stärkelsen i vattnet kommer ge en krämighet men nästan all vätska ska koka bort, bara lite lite kvar
- När klara (kan behöva justeras med vatten, lite beroende av sorts pasta så ha koll i slutet så du inte bränner) tillsätt redningen och höj temperaturen. Låt redningen ge en tjock krämighet till pastan.
- Ta av från plattan
- Vänd ner margarinet och kryddning (jag kryddar med muskotnöt och svartpeppar, helt klart min favorit). Salta ev. mer om så önskas.