Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Stuvade makaroner av en krämig variant med ljuvlig smak.

2-3 portioner

Du behöver:

  • 3 dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger (neutraliserar bort kokossmaken)
  • 1 tsk sötning (gärna lönnsirap eller honung)
  • 1/2 tsk salt (ev. mer om så önskas)
  • 2 dl makaroner av glutenfri sort (obs. Se innehållet)
  • redning i form av 2 tsk klibbrismjöl och 4 msk vatten
  • 1-2 msk mjölkfritt margarin (går att utesluta)
  • Muskotnöt  (valfritt men jag ÄLSKAR det till)
  • svart eller vitpeppar att krydda med (åtminstone någon nypa av vardera)

Gör så här:

  1. Blanda samman vatten, kokosmjölk, vinäger, sötning och salt.
  2. Koka upp.
  3. Sänk värmen och tillsätt makaronerna
  4. Låt koka färdiga under gles omrörning och under låg temperatur
  5. Stärkelsen i vattnet kommer ge en krämighet men nästan all vätska ska koka bort, bara lite lite kvar
  6. När klara (kan behöva justeras med vatten, lite beroende av sorts pasta så ha koll i slutet så du inte bränner) tillsätt redningen och höj temperaturen. Låt redningen ge en tjock krämighet till pastan.
  7. Ta av från plattan
  8. Vänd ner margarinet och kryddning (jag kryddar med muskotnöt och svartpeppar, helt klart min favorit). Salta ev. mer om så önskas.