inlaggning

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • Det som ska läggas in (ex. gurka, rödlök, tunna tunna skivor beta, morot eller fänkål)
  • Socker
  • Salt
  • Äppelcidervinäger/Ättikssprit
  • Kokhett vatten
  • Lagerblad
  • Kryddpeppar
  • Valfritt med senapsfrön

Gör så här:

  1. Skiva upp det som önskas läggas in (mina favoriter är gurka och rödlök) Ex. 1/2 gurka och 1 liten rödlök. Skiva tunt
  2. Lägg upp i värmetålig skål (keramik, metall eller glas, ej plast)
  3. Strö på socker, till denna mängd ca. 1msk
  4. Strö på 1-2 nypor salt
  5. Lätt i 1 lagerblad och några stycken pepparkorn och ev. senapsfrön
  6. Häll på 2 msk vinäger eller ättikssprit
  7. Täck nu med kokhett vatten och låt dra 15-20min
  8. Ta ur, KLART!