Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk. Även utan majs och ris.

En ljuvlig svartvinbärpaj med både spröd botten och smuligt täcke med lätt smak av kokos. Passar utmärkt både med glass och/eller vaniljsås. Förslag på vaniljsås finner du HÄR och HÄR bl.a.

Du behöver:

Pajdegen

  • 150mg mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
  • 3 dl mjölblandning (1,5 dl vardera av bovetemjöl och kokosmjöl men du kan även byta ut mot annan variant men justera mängden)
  • 0,75 dl socker
  • 2 krm bakpulver
  • 1/2-1 dl kokosflingor

Fyllningen

  • ca 4-5 dl svartas vinbär (ungefär 350-400g)
  • 0,5 dl socker (jag tar dock mindre för jag älskar syran i svarta vinbär, kan tänka mig dock att andra tar ännu mer)
  • 2 msk mjöl (ex. bovetemjöl)

Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienser FÖRUTOM kokosflingorna till pajdegen, ställ lite kallt möjligen 15 minuter för att sätta sig
  2. Tryck 2/3 av degen i en pajform, använd välmjölade händer för att det inte ska fastna
  3. Ställ återigen kallt och förbered genom att sätta på ugnen på 200 grader
  4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fyll pajformen
  5. Blanda sist den överblivna 1/3 av pajdegen med kokosflingorna och med hjälp av välmjölade händer smular du den över pajfyllningen
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills degen blir gyllenbrun
  7. Ta ut och låt svalna något innan servering, dock enligt mig godast iaf som varm med en iskall vaniljsås eller vaniljglass.