Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

En ny variant på amerikanska pannkakor med smak av tahini/sesamsmör. Ett bra proteintillskott till frukosten, tahini innehåller ungefär 17g protein per 100g. Sesam tillhör en av dom 14 vanligaste allergenerna men vi tål det och då passar vi på att använda det när mycket annat går bort.

12-15 pannkakor

Du behöver:

  • 1 stor banan
  • 1 dl tahini/sesamsmör (fungerar säkert utmärkt med jordnötssmör eller mandelsmör för den som tål)
  • 3 dl vätska, vatten eller växtdryck
  • 3 dl mjölblandning (ex 2 dl majsmjöl och 1 dl majsstärkelse)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 2 msk lönnsirap (eller honung men då är det inte längre veganskt)
  • 1 nypa salt
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser för sig.
  2. Mixa samman alla våta, inklusive banan och tahini.
  3. Häll dom våta över dom torra och vispa/mixa samman.
  4. Stek pannkakor i oljad panna på medelhög temperatur, ca 1/2 dl är lagom för en pannkaka.
  5. Servera. Gärna med lönnsirap.