Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

En av våra favoritsport nuförtiden. En kall, lätt asiatisk, sås/dip som fungerar utmärkt för att piffa upp det mesta. Också väldigt god som dip till chips/nachos. Sesam tillhör en av dom 14 vanligaste allergenerna men faktiskt något vi tål. Kanske ni också? Känner mig dessutom rätt övertygad om att såsen skulle gå att göra med jordnöt, mandel eller cashew istället också. Om någon tål får ni gärna prova och återkomma.

Du behöver:

  • 2 dl vegansk majonnäs, antingen köpt eller förslagsvis enligt det HÄR receptet
  • 100 g Violife naturella creamy spread (lite som Philadelphia)
  • 2-3 msk Sriracha sås (eller chilisås)
  • 1 dl tahini/sesampasta/sesamsmör
  • saft från 1 lime
  • valfritt med lite tabasco
  • vatten för lösare konsistens, väl mängd efter tycke och utifrån hur du ska använda såsen (ex mer till salladsdressing och mindre till chipsdip). Mängden kan också bero på vilken majo du använt. Jag har i regel iaf 1/2-1 dl vatten i min.

Gör så här:

  1. Mixa samman samtliga ingredienser förutom vatten, avsluta med den för att slutföra konsistensen .