

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Tunna spröda chokladkakor med smak av mint, doppade i mintchoklad och toppade med polkakrisp.

Du behöver:
- 5 dl bovetemjöl (går att byta ut mot 2dl majsmjöl, 2 dl majsstärkelse och 2 dl hirsmjöl/rismjöl -ja, mängden ökad eftersom att bovete binder mer vätska än resten)
- 1/2 tsk xanthan eller 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl kakaopulver
- 1/2 dl socker
- 1/2 dl sirap (gärna en mörk för mera smak)
- 100g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
- pepparmyntsolja (skilj på olja och arom, aromen smakar tandkräm ?) mängd efter smak, något krm eller 2 i kakorna och lika mycket i chokladtäcket (smaka av)
- 1/2 dl kokosmjölk
- 1 nypa salt
- Choklad att doppa i och ringla över (ca 300g)
- krossade polkagrisar, valfritt (obs. Kontrollera innehållet) -går även att byta mot lite flingsalt


Gör så här:
- Vispa samman margarin, socker, sirap och kokosmjölk
- Tillsätt alla torra ingredienser, sikta gärna
- Blanda till en deg och tillsätt pepparmyntsolja efter tycke, smaka av degen -tänk på att inte överdriva gör även chokladen ska smaksättas -plasta in och låt vila i kylen i ca 30-60 minuter
- Hetta upp ugnen till 175 grader
- Ta ut degen och kavla ut den tunt direkt på bakplåtspapper
- Stansa kakorna och nu förflyttar du inte kakorna utan tar istället bort överflödet av deg
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 5-7 minuter, ha koll i slutet så det inte blir bränt
- Ta ut och låt svalna på plåten
- Upprepa med resten av degen
- När kakorna är helt svala, smält chokladen över vattenbad under omrörning
- Droppa i pepparmyntsolja och smaka av om du inte använder en redan smaksatt choklad
- Doppa kakorna och lätt på bakplåtspapper för att torka, kyl eventuellt lite
- Ringla mer choklad över kakorna för dekoration
- Toppa även med polkakrisp
- Kyl. Klart!
