Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt!
En lättbakad, mjuk och saftig tigerkaka. Superbra klassisk fika.
Du behöver:
- 3 dl socker
- 4,5 dl mjölblandning, ex. 2 dl majsmjöl, 1,5 dl majsstärkelse och 1 dl rismjöl/hirsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk xanthan
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl risdryck/kokosmjölk eller annan valfri växtdryck/vatten
- 1 dl olja alternativt smält mjölkfritt margarin (avsvalnat)
- 2 msk kakao i 1/3 av smeten
- Något att smöra o bröa med (ex mjölkfritt margarin eller olja + majsströbröd)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smör och bröa en form
- Blanda samman alla torra ingredienser förutom kakao.
- Vispa i alla våra ingredienser
- Ta av ca 1/3 av smeten och tillsätt kakao, nu kommer den ljusa smeten att vara lösare än den bruna men det SKA vara så. Tillsätt inte mer vätska i den bruna smeten. Tack vare att den ena är mer ”stabil” kommer den att hjälp till att stabilisera kakan utan att man behöver tillsätta mer mjöl i hela smeten och riskera en torrare kaka.
- Varva choklad och vaniljsmet i formen. Dra eventuellt med en sked i för att skapa lite ”rippel”
- Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter
- Ta ut och låt svalna helt innan du tar ut formen
- Klart!