Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Kycklinggryta med indisk kryddning. Du kan variera grönsakerna något oerhört.
4-6portioner
Du behöver:
- 600g kycklingfilé (bröst eller lår)
- 3 stjälkar selleri
- 2 stora röda tomater
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 stor grön paprika
- masala-kryddmix (köpt eller hemmagjord, HÄR har du ett bra recept att följa för att blanda kryddorna själv -gör stor sats och förvara)
- 2dl kokosmjölk
- 2dl buljong (eller vatten + salt)
- örtsalt (gärna örtsalt)
- Olja för stekning
Gör så här:
- Skär upp kycklingen i grytbitar
- Hetta upp olja i en panna. Fräst yta på kycklingen, krydda med salt
- Hacka selleri och lök och tillsätt bland kycklingen
- Tillsätt också pressad vitlök
- Låt grönsakerna fräsa en liten stund med kyclingen
- Tillsätt nu masala-kryddmix (jag använder här ca. 3 tsk men mängden varierar utifrån hur mycket smak du vill ha -du kan justera i efterhand)
- Tillsätt också kokosmjölk och buljong
- Låt puttra samman några minuter
- I slutet tillsätter du också paprikan och den grovt delade tomaten
- Smaka av kryddningen
- Klart!
- Snabbt och enkelt!
Servera gärna med ris och en kall vitlökssås alternativ med Raita (recept på bägge av dessa finns på bloggen)