Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Kycklinggryta med indisk kryddning. Du kan variera grönsakerna något oerhört.

4-6portioner

Du behöver:

  • 600g kycklingfilé (bröst eller lår)
  • 3 stjälkar selleri
  • 2 stora röda tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor grön paprika
  • masala-kryddmix (köpt eller hemmagjord, HÄR har du ett bra recept att följa för att blanda kryddorna själv -gör stor sats och förvara)
  • 2dl kokosmjölk
  • 2dl buljong (eller vatten + salt)
  • örtsalt (gärna örtsalt)
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Skär upp kycklingen i grytbitar
  2. Hetta upp olja i en panna. Fräst yta på kycklingen, krydda med salt
  3. Hacka selleri och lök och tillsätt bland kycklingen
  4. Tillsätt också pressad vitlök
  5. Låt grönsakerna fräsa en liten stund med kyclingen
  6. Tillsätt nu masala-kryddmix (jag använder här ca. 3 tsk men mängden varierar utifrån hur mycket smak du vill ha -du kan justera i efterhand)
  7. Tillsätt också kokosmjölk och buljong
  8. Låt puttra samman några minuter
  9. I slutet tillsätter du också paprikan och den grovt delade tomaten
  10. Smaka av kryddningen
  11. Klart!
  12. Snabbt och enkelt!

Servera gärna med ris och en kall vitlökssås alternativ med Raita (recept på bägge av dessa finns på bloggen)