toast

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Toast/varma mackor utan ost, även utan veganost. För att säkerställa ett perfekt krisp använder jag pannkakssmet (utan socker) att täcka mackorna med innan gräddning. Ger en perfekt krispig seghet som jag tycker hittills bäst imiterar osten när man heller inte kan använda veganost.

Mackorna går att göra både i smörgåstoast eller i våffeljärn för våffelformat

Du behöver:

  • Brödskivor (gärna lite torra)
  • mjölkfritt bredbart margarin, pesto eller ketchup, tomatsås eller annat ”klet” (för fäste)
  • Fyllning (ex. skinka, bacon, spenatblad, tomatskivor, ananas, skinkbitar, rostbiff, kycklingstrimlor, köttfärs)
  • Smaksättning (ex. pressad vitlök, oregano)
  • Mjölk-, ägg- och glutenfri pannkakssmet (ex. på recept finns HÄR men finns flera recept på bloggen och går att variera mycket mer när den bara ska täcka toasten och inte behöver hålla ihop i panna av sig själv)
  • salt och peppar
  • Olja eller mjölkfritt margarin för stekning/gräddning

toast2toast3

Gör så här:

  1. Skär tunna skivor av bröd (i rätt storlek för toasten eller våffeljärnet)
  2. Använd valfritt ”klet” för fäste till fyllningen
  3. Fyll med valfria ingredienser och kryddning mellan 2 brödskivor
  4. Glöm inte salta och peppra emellan
  5. Doppa smörgåsen i pannkakssmet
  6. Olja eller smöra toastmaskin eller våffeljärn (eller stekpanna)
  7. Hetta upp
  8. Grädda mackorna tills gyllenbruna och krispiga
  9. KLART!

toasttoast2

TIPS! Går även att fylla med efterrättssmaker (ex. frukt, bär, kanel, choklad, sylt etc )för desserttoast (doppa ev. i socker och kanel för blandning mellan toast och fattiga riddare.