![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/09/29FF2D23-AACB-40DA-86FC-128DDBE05C85.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/09/29FF2D23-AACB-40DA-86FC-128DDBE05C85.jpeg?fit=676%2C845&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt snabb och makalöst enkel rätt, en krämig och smakrik Tonfisksås -förslagsvis till pasta
2 portioner
- 1 burk tonfisk i vatten, obs -kontrollera innehållet
- 10 cm purjolök, det vita
- 1 liten gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk kapris
- 2 dl passerade tomater eller mixad taco-salsa
- 1,5 dl kokosmjölk
- 1 dl pastavatten alternativt vatten + någon tsk mjöl för redning (ex majsstärkelse)
- 1/2 dl av valfri hackad ört, Ex basilika eller persilja
- salt
- svartpeppar
- tabasco (valfritt)
- olja för stekning
Gör så här:
- Tvätta och skiva purjon tunt
- Skala och hacka löken
- Fräs alla löksorterna i olja i het panna
- Tillsätt avrunnen tonfisk, kapris, tomatsås och kokosmjölk och låt puttra någon minut
- Tillsätt pastavatten
- Salta och peppra efter smak
- Lägg i örterna
- Smaka av med tabasco
- Servera med ofta och gärna en klick ”vitlökssmör” (recept finns på bloggen)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/09/F6EEE4B8-6553-41F2-8CE1-5F41EE47320D-scaled.jpeg?fit=676%2C901&ssl=1)