Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt snabb och makalöst enkel rätt, en krämig och smakrik Tonfisksås -förslagsvis till pasta

2 portioner

  • 1 burk tonfisk i vatten, obs -kontrollera innehållet
  • 10 cm purjolök, det vita
  • 1 liten gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 2 dl passerade tomater eller mixad taco-salsa
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl pastavatten alternativt vatten + någon tsk mjöl för redning (ex majsstärkelse)
  • 1/2 dl av valfri hackad ört, Ex basilika eller persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • tabasco (valfritt)
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Tvätta och skiva purjon tunt
  2. Skala och hacka löken
  3. Fräs alla löksorterna i olja i het panna
  4. Tillsätt avrunnen tonfisk, kapris, tomatsås och kokosmjölk och låt puttra någon minut
  5. Tillsätt pastavatten
  6. Salta och peppra efter smak
  7. Lägg i örterna
  8. Smaka av med tabasco
  9. Servera med ofta och gärna en klick ”vitlökssmör” (recept finns på bloggen)