Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt enkel rätt med mycket smak. Servera torsken med det smälta smöret och förslagsvis pressad potatis och ugnsbakade morötter + rödbetor.
4 personer
Du behöver:
- 4 torskfileer
- salt
- peppar
- 1 kruka salvia
- 150 g mjölkfritt Bredbart margarin, föreslår Flora
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk riven färsk ingefära
- olja
- 4 små rödbetor
- 2 stora morötter
- 8-12 potatisar, fasta
Gör så här:
- Börja med att skala potatisen och sätta den på kokning
- Värm ugnen till 200 grader
- Skala också moroten och eventuellt rödbetan (inte nödvändigt, när små går det bra att tvätta och skära av ändarna. Dela morötterna och betorna i bitar och lägg i ugnsfast form
- Ringla över olja, salta, peppar och kör in i ugnen på 200 grader, låt gå tills dom börjar mjukna -blir ungefär när resten av maten är klar
- Lägg margarinet i en kastrull med den rivna ingefäran och pressad vitlök, hacka även i nästan alla salviablad -lämna några små. Koka upp och smaka av med salt och peppar (saltet är viktigt)
- Lägg torsken i en oljad ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra och strö även på resterande salviablad som du hackat upp med stjälkarna
- När potatisen har ca 15 min kvar (börjar mjukna) kör in torsken i ugnen Och låt gå dessa resterande ca 15 minuter (beror lite på tjocklek på filéerna)
- Klart ✅
- Servera torsken med potatisen pressad, med rotfrukterna och toppad med det smälta salvia”smöret”