Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt enkel rätt med mycket smak. Servera torsken med det smälta smöret och förslagsvis pressad potatis och ugnsbakade morötter + rödbetor.

4 personer

Du behöver:

  • 4 torskfileer
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka salvia
  • 150 g mjölkfritt Bredbart margarin, föreslår Flora
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • olja
  • 4 små rödbetor
  • 2 stora morötter
  • 8-12 potatisar, fasta

Gör så här:

  1. Börja med att skala potatisen och sätta den på kokning
  2. Värm ugnen till 200 grader
  3. Skala också moroten och eventuellt rödbetan (inte nödvändigt, när små går det bra att tvätta och skära av ändarna. Dela morötterna och betorna i bitar och lägg i ugnsfast form
  4. Ringla över olja, salta, peppar och kör in i ugnen på 200 grader, låt gå tills dom börjar mjukna -blir ungefär när resten av maten är klar
  5. Lägg margarinet i en kastrull med den rivna ingefäran och pressad vitlök, hacka även i nästan alla salviablad -lämna några små. Koka upp och smaka av med salt och peppar (saltet är viktigt)
  6. Lägg torsken i en oljad ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra och strö även på resterande salviablad som du hackat upp med stjälkarna
  7. När potatisen har ca 15 min kvar (börjar mjukna) kör in torsken i ugnen Och låt gå dessa resterande ca 15 minuter (beror lite på tjocklek på filéerna)
  8. Klart ✅
  9. Servera torsken med potatisen pressad, med rotfrukterna och toppad med det smälta salvia”smöret”