\"mc\"

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölblandning (förslagsvis 2 dl majsmjöl, 1,5 dl rismjöl, 1 dl klibbrismjöl och 0,5 dl majsstärkelse).
  • 2msk fiberhusk
  • 1tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja (förslagsvis rapsolja)
  • Iskallt vatten, ungefär 2-3 dl men något beroende av mjölsorter

Gör så här:

  1. Rör ihop mjöl med Fiberhusk (har även gjort med xantangummi men då bara ngn tsk) och bakpulver + lite salt.
  2. Rör sedan i oljan.
  3. Till sist tillsätter jag iskallt vatten, tills jag får en modell-lera-lik deg. Arbetar ihop degen ordentligt med händerna eller degkrokar.
  4. Låter degen sen stå o svälla i 10minuter. Arbetar degen ordentligt i händerna, får ev. tillsätta mer vatten.
  5. Till sist gör jag bollar, plattar till dom, och kavlar sen ut dom på mjölat bakbord till önskad form ( eller lättast mellan 2 bakplåtspapper alternativt på silikonplatta med silikonkavel).
  6. Grädda i lätt oljad panna
  7. Har tidigare fräst dom i riktigt het panna och väldigt snabbt på bägge sidor, tycker nu att det blir bättre på medelvärme och lite längre tid (blir saftigare).
  8. Låter dom nätt och jämt få färg. Ska sen svalna på tallrik under bakduk.
  9. Beroende på stekpanna kan den behöva oljas lätt innan varje bröd steks.
  10. Lycka till. Här hemma är dom populära.

TIPS! Funkar både fint som tortillas till tacos och wraps men även till \”smörgåsrullar\” till frukost eller matsäck

\"tortillas1\" \"tortillas2\"