Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Full av smak och med en oerhört krämig ”gräddliknande” sås. Enkelt att förbereda och sköter sig själv i ugnen.
4personer
Du behöver:
- Kycklingfiléer
- 4 + 2msk Ajvar relish (men OBS! se innehållet om du köper färdig, finns rena men finns också sådana fulla med tillsatser och onödiga allergener)
- Tandpetare
- Salt (gärna örtsalt)
- Peppar
- Neutral olja
- 1-2 hela paprikor (i valfria färger)
- 1 rödlök (går att utesluta)
- kapris eller oliver (går att utesluta)
- 1 sats tomat-tapenade enligt recept HÄR alternativt ytterligare ca 1-2dl Ajvar relish om tomat inte tåls
- 2-3dl kokosmjölk (obs, se innehållet)
- 1 vitlöksklyfta
- 1msk vinäger (ex. äppelcidervinäger)
- 1dl krossade tomater, chilisås eller vatten om tomat inte tåls
- ev. vatten om önskas lösare konsistens på såsen
Gör så här:
- Dela tjockleken på kycklingfiléerna nästan rakt igenom för att skapa en ”fjäril” och/eller banka ut till tunna filéer
- Bred ut 1 msk Ajvar per filé och rulla ihop till en rullad (fäst med tandpetare)
- Salta och peppra och fräs lite snabbt på varje i sida i en het panna
- Lägg filéerna i en ugnssäker form
- Skiva över lök och paprika och lägg på lite kapris eller oliver
- Mixa nu samman den redan färdiggjorda tapenaden med ytterligare 2 msk Ajvar, kokosmjölk, vinäger, vitlök och krossade tomater/chilisås och späd ut med vatten tills önskad gräddighet på konsistensen
- Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca. 15-20min på 175grader
- Servera med ris/potatis och valfria grönsaker.
- Jag serverade också med bearnaisesås gjord på veganmajonnäs enligt recept HÄR