Paprikakyckling

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Full av smak och med en oerhört krämig ”gräddliknande” sås. Enkelt att förbereda och sköter sig själv i ugnen.

4personer

Du behöver:

  • Kycklingfiléer
  • 4 + 2msk Ajvar relish (men OBS! se innehållet om du köper färdig, finns rena men finns också sådana fulla med tillsatser och onödiga allergener)
  • Tandpetare
  • Salt (gärna örtsalt)
  • Peppar
  • Neutral olja
  • 1-2 hela paprikor (i valfria färger)
  • 1 rödlök (går att utesluta)
  • kapris eller oliver (går att utesluta)
  • 1 sats tomat-tapenade enligt recept HÄR alternativt ytterligare ca 1-2dl Ajvar relish om tomat inte tåls
  • 2-3dl kokosmjölk (obs, se innehållet)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1msk vinäger (ex. äppelcidervinäger)
  • 1dl krossade tomater, chilisås eller vatten om tomat inte tåls
  • ev. vatten om önskas lösare konsistens på såsen

paprikakyckling2

Gör så här:

  1.  Dela tjockleken på  kycklingfiléerna nästan rakt igenom för att skapa en ”fjäril” och/eller banka ut till tunna filéer
  2. Bred ut 1 msk Ajvar per filé och rulla ihop till en rullad (fäst med tandpetare)
  3. Salta och peppra och fräs lite snabbt på varje i sida i en het panna
  4. Lägg filéerna i en ugnssäker form
  5. Skiva över lök och paprika och lägg på lite kapris eller oliver
  6. Mixa nu samman den redan färdiggjorda tapenaden med ytterligare 2 msk Ajvar, kokosmjölk, vinäger, vitlök och krossade tomater/chilisås och späd ut med vatten tills önskad gräddighet på konsistensen
  7. Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca. 15-20min på 175grader
  8. Servera med ris/potatis och valfria grönsaker.
  9. Jag serverade också med bearnaisesås gjord på veganmajonnäs enligt recept HÄR