Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Pastavatten. Underbara, ljuvliga, användbara, perfekta redning och mjölksubstitut i såser. Snabbt och enkelt. Lättillgängligt och smidigt. Så här gör jag…
När du kokar pasta (jag menar förstås glutenfri variant, obs! se innehållet) -och ris också för den (risvattnet dock möjligen mindre bra med anledning av bl.a. arseniken ur riset) -så väntar du tills att det är närmast färdigkokt, då är vattnet alldeles FULLT med stärkelse, grumligt och ofta lite tjocknat. DETTA vatten använder du som bas och redning till såser som du kan smaksätta på diverse vis.
Bara tillsätt vattnet till en gryta innehållande ex. kyckling, skinka, bacon, kött, grönsaker av valfri sort och valfri kryddning ex. lite chilisås, hemmagjord pesto, tomattapenad, mixade grönsaker, eller helt enkelt bara kryddor. Låt såsen koka samman. Pasta/ris-vattnet reder såsen, fyller ut med ett nära på gräddlikt substitut som har en tämligen neutral men ändå god smak. Ger väldigt krämiga såser. Perfekt i korvstroganoff, baconröra, currysåser… ja… egentligen i det mesta… Så, glöm inte bort att använda pastavattnet!