Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
12 frallor
Du behöver:
- 50g jäst
- 5 dl vatten, 37-gradigt
- 1 dl olja
- 1/2 dl kokossocker, går att byta mot sirap
- 2 msk fiberhusk
- 3 dl vardera av majsmjöl, hirsmjöl/rismjöl och majsstärkelse (9 dl mjöl). Går att byta mot ca 8 dl bovetemjöl.
- 1 tsk xanthangummi
- 1 tsk bakpulver
- Olja för händerna
- 1/2 dl vallmofrön
Gör så här:
- Lös upp jästen i vattnet
- Tillsätt kokossocker och fiberhusk och låt svälla någon minut
- Tillsätt resterande ingredienser och arbeta med degblandare/degkrokar till en jämn deg. Degen ska vara kladdig men ändå fast.
- Häll upp vallmofröna i en skål
- Olja in händerna rikligt och ta upp ca 1 dl deg/fralla (du kan använda ett mått), rulla till en boll -doppa en sida i vallmofrön och lägg sen bollen med fröna uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt
- Lägg frallorna glest på plåten för dom kommer att jäsa rejält
- Täck med bakduk och låt jäsa i 45-60 minuter (bara en jäsning)
- Hetta upp ugnen till 200 grader
- När brödet jäst färdigt gräddar du det mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Låt svalna. Ät!