Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
En snabb och enkel dessert med en ljuvlig smakkombination. Basilika + rabarber = sant
Du behöver:
- Rabarber
- socker
- vaniljsocker eller vaniljpulver
- lönnsirap
- valfri vegangrädde
- kanel
Gör så här:
- Skär upp rabarberstjälkar i ca 5-10cm långa bitar och lägg i en ugnsform
- Strö på socker och vaniljsocker och ringla över lite lönnsirap
- Toppa med hackad färsk basilika
- Kör in i ugnen på 200 grader i ca 15minuter (tills rabarbern mjuknar)
- Ta ut och låt svalna aningens
- Vispa upp vegangrädde (det finns en fri från mjölk, ägg, gluten och soja att köpa och vispa upp men du kan också använda ex. kokosgrädde för vilken du finner recept på bloggen)
- Smaksätt grädden med mald kanel
- Servera. Toppa gärna med lite mer färsk basilika vid servering.