Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och potatis bl.a.
6-8personer
Du behöver:
- 1 mellanstor sötpotatis
- 2 morötter
- 4 gulbetor
- 1 stor lök
- Ca. 1-2 kycklinglår (råa eller färdigtillagade, förslag för bägge finns i receptet)
- 100g risnudlar
- 2 lagerblad
- 8 vitpepparkorn
- 1-2 tsk äppelcidervinäger
- vatten/buljong ( ca. 1,5-2 liter totalt)
- salt (ca. 1 msk om buljong med salt inte används)
- neutral olja
- lite gräslök till servering
Gör så här:
- Tillaga nu antingen kycklingen i ugnen (eller gör som jag och använd rester av kyckling när du har från ugnsgrillad kyckling eller buljonguppkok) eller fräs i gryta, häll på kokande vatten och koka upp och koka i 10-15minuter
- Tärna upp alla grönsakerna
- Fräs grönsakerna en snabbis i olja i gryta
- Täck helt med vatten eller buljong (om vatten tillsätt även åtminstone 1msk salt)
- Tillsätt också pepparn, vinägern och lagerblad
- Koka upp
- Skumma av
- Flytta över kycklingen till grönsaksgrytan
- Sänk värmen och låt småputtra tills grönsakerna mjuknar och kycklingen tillagats (ca. 20-30minuter)
- Ta av köttet från kycklingbenet och för tillbaka till grytan alternativt tillsätt först NU om du använde färdigtillagad kyckling
- Smaka av buljongen i soppan, salta ev. mer efter behov
- Dom sista minutrarna (jag har iaf snabbvariant) tillsätter du risnudlarna
- KLART
- Servera toppad med lite gräslök och gärna med vitlöksbröd (recept har du HÄR)