kycklingsoppa

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och potatis bl.a.

6-8personer

Du behöver:

  • 1 mellanstor sötpotatis
  • 2 morötter
  • 4 gulbetor
  • 1 stor lök
  •  Ca. 1-2 kycklinglår (råa eller färdigtillagade, förslag för bägge finns i receptet)
  • 100g risnudlar
  • 2 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 1-2 tsk äppelcidervinäger
  • vatten/buljong ( ca. 1,5-2 liter totalt)
  • salt (ca. 1 msk om buljong med salt inte används)
  • neutral olja
  • lite gräslök till servering

Gör så här:

  1. Tillaga nu antingen kycklingen i ugnen (eller gör som jag och använd rester av kyckling när du har från ugnsgrillad kyckling eller buljonguppkok) eller fräs i gryta, häll på kokande vatten och koka upp och koka i 10-15minuter
  2. Tärna upp alla grönsakerna
  3. Fräs grönsakerna en snabbis i olja i gryta
  4. Täck helt med vatten eller buljong (om vatten tillsätt även åtminstone 1msk salt)
  5. Tillsätt också pepparn, vinägern och lagerblad
  6. Koka upp
  7. Skumma av
  8. Flytta över kycklingen till grönsaksgrytan
  9. Sänk värmen och låt småputtra tills grönsakerna mjuknar och kycklingen tillagats  (ca. 20-30minuter)
  10. Ta av köttet från kycklingbenet och för tillbaka till grytan alternativt tillsätt först NU om du använde färdigtillagad kyckling
  11. Smaka av buljongen i soppan, salta ev. mer efter behov
  12. Dom sista minutrarna (jag har iaf snabbvariant) tillsätter du risnudlarna
  13. KLART
  14. Servera toppad med lite gräslök och gärna med vitlöksbröd (recept har du HÄR)