varrullar

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Stekta eller friterade. Lika goda oavsett. Du kan göra med vegetarisk fyllning eller med valfritt kött.

Du behöver:

  • Valfri fyllning -med kött eller vegetariskt, behöver inte vara tillagat då det tillagas vid tillredning (här är det en blandning av rå blandfärs, kokt jasminris, finhackad salladslök, riven gulbeta, örtsalt, aningens honung och vinäger, pressad vitlök)
  • Rispapper (obs. Se innehållet, ex. för oss är tapioka ett problem, rispapper kan innehålla en hel del tillsatser, jag har hittat rent rispapper av vatten, salt och ris)
  • Frityrsmet enligt receptet HÄR
  • Fint mjöl att vända i (ex. klibbrismjöl)
  • Hett vatten + kallt vatten
  • olja vid tillredning och vid stekning/fritering
  • Bakplåtspapper eller annan klibbfri yta för hantering

Gör så här:

  1. Rör samman fyllningen, konsistensen är inte så viktig
  2. Blanda samman kokhett vatten med kallt vatten tills temperaturen är precis så att du kan röra däri utan att bli skållad
  3. Lägg fram ett bakplåtspapper och olja in den (så att rispapperet inte fastnar)
  4. Doppa rispapper en efter en i vattnet tills den blir ”sladdrig” (som barnen säger när dom hjälper till)
  5. Lägg ut rispapperet på bakplåtspapperet. Lägg fyllningen på nederkanten av papperet och börja rulla ihop, vik in kanterna och fortsätt rulla (rulla så tätt som möjligt mot fyllningen)
  6. När alla rullar är färdiga, vänd samtliga i klibbrismjöl eller annat fint mjöl (för att frityrsmeten ska fastna bättre)
  7. Doppa i frityrsmeten som du förberett
  8. Stek i het panna i rikligt med olja alternativt fritera i olja i 190grader
  9. Ska bli gyllenbrun och krispigt i ytan
  10. Ta av och låt rinna av på hushållspapper

Servera med valfri sås

varrullar2

Jag serverade här med ris, sallad med asiatisk och sesamsmakande dressing samt en hemmagjord sötsur sås som du finner recept på HÄR