browniebrownie2

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Försvinnande god.

Du behöver:

Kakan:

  • 2dl socker
  • 2msk lönnsirap
  • 25g mjölkfritt margarin
  • 1dl kokosmjölk
  • 0,5dl kallt starkt kaffe (eller mer kokosmjölk)
  • 2,5dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 0,5dl majsstärkelse)
  • 1tsk xanthangummi
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1/2tsk bakpulver
  • 2krm salt
  • 4msk kakaopulver
  • Något alla smöra och bröa form med (jag använder olja och kakaopulver)

Frosting:

  • 75g mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
  • ca. 3dl florsocker (jag använder florsocker utan stärkelse så du som använder med kan nog behöva mindre florsocker, börja med 2dl)
  • 75-100g mjölkfri choklad
  • 0,5dl kakaopulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör ihop socker och margarin med lönnsirapen till en jämn och porös blandning
  3. Blanda samman alla dom torra ingredienserna och tillsätt dom sen varvat med kokosmjölken och kaffet under omrörning (jag rör bara runt med slickepott)
  4. Vispa ordentligt i ett par minuter
  5. Häll ner smeten  smörad och bröad form
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25minuter (beror på formens storlek -jag gjorde i 2 små brödformar)
  7. Låt kladdkakan svalna helt
  8. Rör samman frostingen enligt nedan
  9. Börja med att smälta chokladen över vattenbad eller i mikro, men var försiktig så att du inte bränner den (rör om med jämna mellanrum) -låt svalna
  10. Rör samman margarin och florsocker till en jämn smet
  11. Tillsätt den avsvalnade chokladen och sikta i kakaon och rör om tills jämn och luftig smet
  12. Toppa kakan med ett redigt lager
  13. Toppa ev. kakan med kakaonibs, hackad choklad, kokosflingor, kolasås eller som jag med några hackade oreokakor enligt recept HÄR och chokladsås enligt recept HÄR