vegfärs

Fri från mjölk, ägg, gluten och soja men OBS! att ärtor/bönor/linser är baljväxter (sojasläktingar) och om man reagerar mot alla sådana bör man här använda ex. quinoa och majs istället. Går även använda ex. blomkål, broccoli och andra lite gryniga grönsaker som lätt mosas till röra.

vegtaco

Vegetarisk taco”färs” i minitubs med vattenmelon, hackad ananas, basilika och vegan-fusk-majonnäs som tillberhör

Du behöver:

  • Valfri blandning av bönor, ärtor, linser, majs och/eller lite överkokt quinoa. Här har jag använd kidneybönor och kikärtor. (Quinoa fungerar inte i vårat hem)
  • Valfri tacokryddning (här har jag tomatpure, svartpeppar, salt, basilika, lökpulver, vitlök, spiskummin, chili)
  • Lök (valfritt)
  • Ev. aningens vinäger
  • Margarin/olja för stekning
  • Vatten eller buljong
  • Tillbehör

Gör så här:

  1. Om du valt att använda lök, hacka den och stek den i margarin/olja i het panna tills den svettas (blir glansig)
  2. Häll bönorna och ärtorna (eller det du valt att använda) i stekpannan.
  3. Tillsätt ev. mer margarin/olja
  4. Tillsätt kryddning.
  5. MOSA samman allt med gaffel, träslev eller potatismosare (grönsaksmosare i vårat hem)
  6. Tillsätt en skvätt vinäger och sen vatten eller buljong lagom för att täcka röran.
  7. Låt sjuda på medelhög värme tills vattnet kokat bort och du fått en torrare röra.
  8. Smaka av röran och krydda ev. mer
  9. Servera istället för tacofärs tillsammans med tacotillbehör.