Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
4-6 personer
Du behöver:
- 4 stora fasta potatisar
- 1 blomkålshuvud
- 4 dl kokosmjölk, asiatisk tillsatsfri
- 2 dl passerade tomater eller chilisås
- 1 dl vatten
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven färsk ingefära
- savoykål, ett par blad
- chili att toppa med
- salt
- peppar
- 1 msk currypulver
- olja för stekning
- 1 lime
- ev. koriander
- + eventuellt redning (vatten och valfritt mjöl -ex majs/ris/hirs)
Gör så här:
- Börja med att ansa och dela upp blomkålen i små buketter, lägg dessa i oljad ugnsfast form, ringla över olja, salta, peppra och tillaga i ugnen på 200grader ca 10-15 minuter tills dom mjuknar
- Skala och dela potatisen i munsstora bitar
- Hetta upp olja i en panna
- Fräs finhackad lök och pressad vitlök + riven ingefära
- Tillsätt potatisen, stek för yta
- Krydda med salt, peppar och curry
- Häll på kokosmjölk, vatten och tomaterna/chilisåsen och låt puttra under lock
- Låt nu småputtra tills potatisen börjar mjukna
- Du kan eventuellt behöva tillsätta lite vatten emellanåt
- När potatisen känns mjuk nog för att ätas, vänd ner blomkålen och hackad savoykål och toppa med chili (eventuellt även koriander)
- Pressa över limesaft
- Red av såsen om så önskas
- Servera med ris och en falsk majonnäs