Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

4-6 personer

Du behöver:

  • 4 stora fasta potatisar
  • 1 blomkålshuvud
  • 4 dl kokosmjölk, asiatisk tillsatsfri
  • 2 dl passerade tomater eller chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • savoykål, ett par blad
  • chili att toppa med
  • salt
  • peppar
  • 1 msk currypulver
  • olja för stekning
  • 1 lime
  • ev. koriander
  • + eventuellt redning (vatten och valfritt mjöl -ex majs/ris/hirs)

Gör så här:

  1. Börja med att ansa och dela upp blomkålen i små buketter, lägg dessa i oljad ugnsfast form, ringla över olja, salta, peppra och tillaga i ugnen på 200grader ca 10-15 minuter tills dom mjuknar
  2. Skala och dela potatisen i munsstora bitar
  3. Hetta upp olja i en panna
  4. Fräs finhackad lök och pressad vitlök + riven ingefära
  5. Tillsätt potatisen, stek för yta
  6. Krydda med salt, peppar och curry
  7. Häll på kokosmjölk, vatten och tomaterna/chilisåsen och låt puttra under lock
  8. Låt nu småputtra tills potatisen börjar mjukna
  9. Du kan eventuellt behöva tillsätta lite vatten emellanåt
  10. När potatisen känns mjuk nog för att ätas, vänd ner blomkålen och hackad savoykål och toppa med chili (eventuellt även koriander)
  11. Pressa över limesaft
  12. Red av såsen om så önskas
  13. Servera med ris och en falsk majonnäs