Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Inspiration från @hopemalin på Instagram. En laxrätt där laxen serveras med viltsmakande sås. Låter kansle lite konstigt men tro mig, det var utsökt. Viltsmaker går förstås att variera (vanlig viltkryddning) så jag skriver ett par alternativ.

Du behöver:

Laxen

  • Laxsida eller laxfilé
  • salt
  • peppar
  • färsk rosmarin eller timjan
  • olivolja
  • lingon
  1. Lägg laxen på en oljad ugnsplåt med skinnsidan nedåt. Salta, peppra och strö över örter o lingon samt ringla över olivolja. Ugnsbaka ca 15-20 minuter på 175 grader

Såsen

  • Följ recept för brunsås HÄR och välj gärna en så lyckad buljong som möjligt (jag använder buljongen som blir över av Pulled pork-tillagning)
  • Tillsätt 2-4 kvistar färsk rosmarin eller timjan och 1-2 tsk krossade rosépeppar eller enbär vid uppkok
  • Red av och smaka av

Tillbehör

  • Förslagsvis potatismos, blomkålsmos, ris eller ugnsrostade rotfrukter samt rårörda lingon

Servera!