Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Finns 2 varianter här. En snabbvariant i stekpanna och en som kräver lite längre tid och görs i ugnen.
Snabbt Vitlöksbröd = Använd gärna bröd som blivit några dagar gammal, slösa inte färskt på det här. Skiva upp brödet, ringla över olja (raps- eller oliv-) exempelvis. För enkelhetens skull, använd vitlökspulver. Krydda med vitlöken, salt, svartpeppar och gärna hackad färsk eller fryst basilika. Stek i panna i lite mer olja och eventuellt margarin, här ska inte snålas… Krydda även andra sidan. Låt torka av på hushållspapper. Servera. Krispig yta, mjuka inuti, superfina i smaken.
Vitlöksbröd i ugn: Återigen. Använd gärna några dagar gammalt bröd men även färskt funkar. Förbered ett vitlöks”smör” enligt recept HÄR, använd gärna örter som persilja eller basilika vilket passar utmärkt i sammanhanget. Bre på rikligt med vitlökssmör på skivade brödbitar. Lägg på bakplåtsklädd ugnsplåt, ringla över olja. Salta och peppra eventuellt. Grädda i ugnen på 200grader i ca 5-10minuter, ta ut och låt kallna. KLART!
Använd gärna brödet ”favoritbröd”