Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En klassisk vitsås, perfekt för fisk men smakar även gott till exempelvis kyckling eller vegetariskt. Oerhört snabb och enkel att tillaga.

Du behöver:

  • 2 dl kokosmjölk av tillsatsfri ren asiatisk variant (inte dryck)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 tsk örtsalt alternativt 1 tsk lökpulver och 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk majsstärkelse eller annat fint mjöl för redning (ex hirs eller klibbris)
  • 50-75g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara

Gör så här:

  1. Vispa samman alla ingredienser förutom margarinet i en kastrull och koka upp under omrörning
  2. När såsen tjocknat av uppkoket, ta av från plattan
  3. Tillsätt nu margarinet ca 1 msk i taget och vispa samman innan du tillsätter nästa kub/bit
  4. Klart.