Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
wienerbröd möter kanelbulla. Eller, välj annan fyllning -kanske choklad, blåbärssylt?
Du behöver:
- falskt smördeg, se recept HÄR
- fyllning (Här bredbart mjölkfritt margarin, vaniljsocker och kanel. Andra förslag är att använda dig av chokladspread, recept HÄR eller av ex sylt)
- topping, florsocker, glasyr (recept HÄR) eller pärlsocker
Gör så här:
- Förbered smördegen och låt kylas
- Ta ut en bit och kavla tunt på mjölet bakplåtspapper
- Nagga degen
- Bred på fyllningen, här har jag brett ut margarin i ett tunt lager och toppat med mängder av kanel och lite vaniljsocker (tänk på att degen i sin tur inte är söt)
- Rulla ihop och skär bullar
- Lägg bullar på bbakplåtspappersklädd plåt och pensla med smält margarin, strö eventuellt på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills gyllenbruna
- Ta ut och låt svalna aningens
- Toppa med glasyr och/eller florsockerpuder