Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

wienerbröd möter kanelbulla. Eller, välj annan fyllning -kanske choklad, blåbärssylt?

Du behöver:

  • falskt smördeg, se recept HÄR
  • fyllning (Här bredbart mjölkfritt margarin, vaniljsocker och kanel. Andra förslag är att använda dig av chokladspread, recept HÄR eller av ex sylt)
  • topping, florsocker, glasyr (recept HÄR) eller pärlsocker

Gör så här:

  1. Förbered smördegen och låt kylas
  2. Ta ut en bit och kavla tunt på mjölet bakplåtspapper
  3. Nagga degen
  4. Bred på fyllningen, här har jag brett ut margarin i ett tunt lager och toppat med mängder av kanel och lite vaniljsocker (tänk på att degen i sin tur inte är söt)
  5. Rulla ihop och skär bullar
  6. Lägg bullar på bbakplåtspappersklädd plåt och pensla med smält margarin, strö eventuellt på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills gyllenbruna
  7. Ta ut och låt svalna aningens
  8. Toppa med glasyr och/eller florsockerpuder