Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 125 g mjölkfritt margarin (jag använder Floras bredbara)
- 0,75 dl socker
- 3,5 dl mjölblandning (ex. 1 dl majsmjöl, 1 dl rismjöl, 1 dl majsstärkelse och 0,5 dl klibbrismjöl)
- 0,5 tsk xanthangummi
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl sylt av valfri sort (ex. hallon-, jordgubbs-drottning-, rödvinbärs eller faktiskt lingon-)
- 0, 75 dl florsocker
- 1 tsk vatten
Gör så här:
- Hetta upp ugnen till 175 grader
- Blanda samman margarin och socker till en jämn smet
- Tillsätt mjöl, xanthan & bakpulver och blanda till en smidig deg
- Dela degen i 3 och rulla ut varje del till en plåtlång längd, smidigast rullar du på bakplåtspapper direkt på ugnsplåten
- Skåra degen i mitten med ett finger
- Fyll skåran med sylt
- Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter
- Blanda samman florsocker med vatten till glasyr och bred ut eller ringla på kakorna medan fortfarande precis varma från ugnen
- Skär kakor på diagonalen av längderna