Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Inspiration från Jennys matblogg men allergimodifiering samt en extra touch med apelsinskalen. Saffran och apelsin passar verkligen SÅ bra ihop =)
Du behöver:
- 3 dl socker
 - 3 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
 - 2 tsk vaniljpulver
 - 3 msk ljus sirap
 - 1 kuvert saffran (0,5g)
 - 200g vit mjölkfri choklad
 - kanderade apelsinskal från 2 små eller 1 stor apelsin (se recept HÄR)
 
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser förutom apelsinskal, chokladen och saffran i en kastrull
 - Koka upp, sänk temperaturen och låt småputtra tills kolan når 120 grader, eller tills den klarar kulprovet (går att forma till kula efter att du droppat i kallt vatten)
 - Under tiden kan du förbereda apelsinskalen enligt receptet ovan
 - Ta av från plattan
 - Tillsätt saffran och den vita chokladen som du hackat/brytit i bitar
 - Rör runt tills du har en homogen blandning
 - Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ungefär 15 x 25 cm blir bra i storlek)
 - Låt svalna en aning
 - När det börjat svalna och ytan börjat stelna lite kan du lägga på apelsinskalen
 - Låt svalna helt och ställ sen i kylen över natten för att stelna
 - Skär upp
 
