Snabb risgröt

 

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Risgrynsgröt är en av favoriterna här hemma. Receptet på risgrynsgröt med delvis vatten och delvis kokosmjölk är dessutom makalöst gott, men det tar tyvärr lite tid att tillaga. Ibland vill man bara ha snabb frukost. För den snabba varianten finns PAMA MINUTRIS. Här får du min tillagningsvariant på den.

2-3 portioner

Du behöver:

  • 2 dl Parma minutrisgryn
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 2 nypor salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk lönnsirap
  • 2 krm kanel
  • 1 msk mjölkfritt margarin (går att utesluta)

Gör så här:

  1. kola upp vatten, kokosmjölk och salt.
  2. Tillsätt risgrynen, lönnsirap och vaniljsocker + kanel
  3. Koka under omrörning i 3-5 minuter
  4. Vänd ner margarinet
  5. Klart!

2 kommentarer

  1. Anders Ståhl

    Finns det en snabbrisgröt som ersätter Pama Minutris nu när det slutat att säljas?

    • Sara

      Hej Anders. Tyvärr vet jag inte på rak arm. Finns ju lite andra sorters risflingor, kanske sådana funkar?! Alternativt att koka snabb risgrynsgröt på 3-minutersris. Vi har inte ätit Palma på många många år. Håller utkik och återkopplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑