Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En enkel, underbart mjuk och saftig, kaka med smak av kardemumma och vallmo och med gömmor av rabarber eller annan frukt/bär
Du behöver:
- 3dl mjölblandning (1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
 - 2tsk mald kardemumma
 - 3msk vallmofrön (helst vita) -går att utesluta
 - 1tsk xanthangummi
 - 2tsk bakpulver
 - 1tsk bikarbonat
 - 1dl socker
 - 1 nypa salt
 - 2tsk vaniljsocker
 - 2dl äppelmos
 - 1dl neutral olja (ex. raps) (går även att byta ut mot smält margarin eller valfri vätska, t.o.m. vatten, men du får mer smak med det feta i oljan)
 - VALFRITT: 2dl finskurna rabarberskivor + 1msk socker + 1msk majsstärkelse (rabarber går högst troligt att byta ut mot ex. äpple eller päron)
 - Något att smöra och bröa en form med (förslagsvis olja och polenta/vallmofrön)
 
Gör så här:
- Värm upp ugnen till 175grader
 - Blanda samman alla torra ingredienser
 - I en annan bunke blanda samman alla våta ingredienser
 - Blanda samman våta med torra
 - Vänd sist ner rabarbern som du först blandat samman med sockret och majsstärkelsen
 - Häll smeten i oljad och bröad form
 - Grädda mitt i ugnen i ca 40minuter
 
