Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • 1 sats universaldeg
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk Xanthangummi
  • Mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • vaniljsocker
  • kanel

Gör så här:

Gör degen enligt anvisning men tillsätt även bakpulver och Xanthangummi för ännu bättre resultat. När degen är färdigjäst kavla ut (helst på välmjölat bakplåtspapper för det blir lättare att rulla så). Kavla med lätt tryck och enkelriktat, dra inte kaveln fram o tillbaka. Detta p.g.a. att degen är lite kladdig och SKA vara kladdig. Använd lätt med mjöl på kaveln för att inte fastna. Bre på margarin och strö på vaniljsocker och ev. kanel. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Skiva ut och lägg i bakformar. Låt jäsa andra gången och grädda sen som vanliga bullar i 200-225grader i 8-12minuter.