Bulle i form

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Inte så mycket ett recept som ett tips. Och inte så mycket mitt egentligen som en annan supermammas, en av mina absoluta favoritföljare som bjuder mig på massa inspiration, tips och trix och fina bilder.

Tipset är iaf. Bullar i form. Sparar både tid och stök. Betydligt enklare att baka än vanliga bullar. Snabbt, enkelt och SÅ gott.

  1. Ta ett bullrecept. Förslagsvis DENNA.
  2. Smöra en form eller klä den med bakplåtspapper.
  3. När degen jäst, håll över och bred ut den i formen.
  4. Blanda samman fyllningen (margarin, vaniljsocker, kanel exempelvis) för sig och klicka ut på degen.
  5. Dra runt fyllningen så den både hamnar lite överallt ovanpå men även på djupet i degen, kleta runt lite våldsamt helt enkelt.
  6. Strö på pärlsocker och låt jäsa den andra gången medan du hettar upp ugnen.
  7. Grädda (tar lite längre tid än vanliga bullar, kanske 20-30 Minuter beroende av storlek)
  8. Ta ut, låt svalnad.
  9. Skär ut rutor.
  10. Funkar dessutom utmärkt att frysa och tina för servering en annan dag 👌👌👌

2 kommentarer

  1. Josefine

    Finns ett danskt bakverk, Brunsviger, som använder sig av samma princip. Även foccacia görs väl så? Smidigt oavsett!

    • Sara

      Ja du skrev om det danska, helt nytt för mig. Ska köra med farinsocker nästa gång. Ja stämmer, foccachia är lite lika ja 👍👍 Smidigt juh 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑