Ibland, när man peppat sig till att testa något. Och så blir det ändå inte bra, och så kanske man till råga på allt haft en lite jobbig dag. En sån där dag när man tappar saker hela tiden… Ni vet… då vill man väl bara kasta in handduken, och helst slänga både slev, bunkar och deg rakt ut genom fönstret. Men… Försök tänka positivt!

Jag brukar aldrig kasta något direkt. Ni vet… som med min värdelösa sockerkaka där jag glömde bakpulvret.. men som sen ändå blev en lyckad grillad dessert

11201942_10152580635272255_6432873859156223814_n

Brukar helt enkelt bara lägga undan sakerna. Diska upp. ANDAS. Och så får man tänka om.

Idag blev en sådan dag.

knytte2  knytte1

Testar just nu nämligen att göra ett smördegsrecept utan mjölk, ägg, gluten, soja mm. Gjorde ett första snabbförsök igår kväll. Blev väl inte riktigt nöjd och ska därför fortsätta jobba på det. Vill helst inte använda jäst som många andra rent glutenfria smördegar innehåller, vill också hålla mig till så få ingredienser som möjligt (trots kompensering av ingrediensbyten). Är lite osäker på vad som gick ”fel” igår men jag tycker dels att den hade lite för mycket ”matig” smak och dessutom reste sig degen lite otillfredsställande. Misstänker faktiskt att jag slarvade med temperaturen på margarin, mjölblandning och vattnet. Aja, baja. Inte slarva så! =) Ska dessutom ändra proportionerna i mjölblandningen. Hur som helst. För att komma till poängen! Även om det inte blev nå bra att göra wienerbröd eller croissanter med degen så ska man inte kasta bort allt hopp. Mini-knytten med fyllning av min morotsmarmelad blev däremot SUPERGOTT tilltugg till kaffet! =) Frasiga utanpå, mjuka och smakfulla inuti. Tur jag inte slängde ut degen genom fönstret 😉