Hastbullar

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Bullar trots att man har kort om tid? Bullar utan jäst. Jajamän. Bara 10-12 minuter i ugnen och knappt 5 minuter för att röra ihop smeten. Ljuvligt mjuka, lite som en blandning mellan muffins och bulle. Med valfri fyllning. Så himla enkelt och gott.


10-12 bullar

Du behöver:

Degen

  • 1 dl socker
  • 100g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölblandning (ex 2 dl majsmjöl, 1 dl hirsmjöl/rismjöl, 1 dl majsstärkelse) -går att variera oerhört och byta ut, även att göra majsfritt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk xanthangummi, obs. Kontrollera ursprung!
  • 2 dl vätska, vatten duger utmärkt

fyllningsförslag

  • kanel: 25 g mjölkfritt margarin, 1,5 msk socker, 1 tsk kanel
  • vanilj: 25g mjölkfritt margarin, 1 tsk majsstörkelse, 2 tsk vaniljsocker -du kan även fylla med vaniljkräm enligt recept HÄR
  • blåbärssylt
  • hallonsylt
  • En liten bit choklad
  • falsk mandelmassa enligt recept HÄR

Du behöver också

  • Stabila formar och pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål
  3. Tillsätt margarinet och nyp ihop med dom torra ingredienserna tills du når en väldigt smulig smuldeg
  4. Tillsätt vätskan och vispa till en jämn smet
  5. Fördela smeten i formar
  6. Med hjälp av en liten sked, forma en grop i mitten på varje bulle -lägg i fyllning.
  7. Strö på pärlsocker på bullarna och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter
  8. Klart!

1 kommentar

  1. Lina

    Hej! Tack för alla underbara recept! Undrar hur man gör Hastbullarna majsfria?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑