Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Inspiration från ett recept jag såg på nätet. Äppelringar omgivna av pannkakssmet. Krispiga och luftiga pannkakor med ett inre av varm och ljuvligt kanelsmakande äpple. Som att äta en äppelpaj till frukost. Superenkelt att göra och supergoda varma som pannkakor men också kalla som medhavd matsäck. Ursprungsreceptet ser du här http://bzfd.it/2ntYxoQ

4 portioner.

Du behöver:

  • 1/2 sats smet för amerikanska pannkakor som du hittar HÄR
  • 2 röda äpplen
  • kanel
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Förbered pannkakssmeten och låt den svälla några minuter
  2. Skala äpplena, skiva upp dom i några millimeters tjocklek och ta bort kärnhuset
  3. Strö kanel på äppelbitarna
  4. Doppa äppelbitarna en och en i pannkakssmeten och stek i olja i medelvarm panna
  5. KLART
  6. Servera gärna med veganglas och lönnsirap eller bara som dom är